Zit u op dit moment niet lekker in uw vel? Heeft u last van psychische of psychiatrische klachten bijvoorbeeld last van een traumatische ervaring, depressie, schizofrenie, angsten of een burn-out? Dan bent u bij de Stichting Zorg en Kleur aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg. We hebben professionals met jaren ervaring met behandelen van mensen met psychische en psychiatrische klachten.

Waar kan de Stichting Zorg en Kleur u mee helpen?

Wij behandelen en begeleiden mensen met psychische problemen. Dit kan gaan om lichte psychische klachten of ernstige psychiatrische aandoeningen. Mensen uit alle leeftijdsgroepen (jongeren, volwassenen, ouderen) kunnen bij de Stichting Zorg en Kleur terecht. We helpen u graag om weer grip te krijgen op uw leven.

Het doel is om de klachten weg te nemen en te voorkomen dat ze terug komen. Soms is het niet mogelijk om helemaal te genezen. We leren u dan beter met uw klachten om te gaan. We bespreken ook eventuele andere problemen, zoals met schulden, werk of woning. 

Onze filosofie

Het team Behandeling van de Stichting Zorg en Kleur biedt hulp bij het verminderen van psychische problemen. Wij gaan samen met u op zoek naar wie u bent, wat voor u belangrijk is en wat uw wensen en behoeften zijn. Ook wanneer u alle vertrouwen in uzelf bent kwijt geraakt en de toekomst niet meer helder is. 

 

We maken hierbij graag gebruik van uw eigen kracht en die van uw omgeving. Dit maakt het effect van de behandeling groter. Ook zorgt het ervoor dat de klachten op termijn wegblijven. 

We leveren liever maatwerk, dan alleen te grijpen naar vaststaande protocollen. Bij ons ben u de regisseur van uw eigen behandeling en zijn wij de partners die u daarbij gaan ondersteunen. Zo bent u ook degene, die besluit of u iemand (een partner, familielid of vriend) een keer of vaker mee wilt nemen op gesprek. We bieden afspraken overdag van 09.00 t/m 17.00. Er bestaat er ook de mogelijkheid dat een behandelaar bij u langskomt. 

Uw klachten 

Het behandelteam van Zorg en Kleur behandelt veel verschillende klachten. Om een indruk te krijgen met welke klachten wij ervaring hebben, kunt u op onderstaande knop drukken. 

Werkwijze

Aanmelding kan (na het verkrijgen van een verwijzing van de huisarts) via het telefoonnummer van de praktijk (024-3557397), via het email-adres (info@zorgenkleur.nl) of via deze site (contact). De wachttijd voor een 1e gesprek is vaak relatief kort (zie eerder op deze site). U kunt als u dit prettig vindt een partner, familielid of eerdere hulpverlener meevragen. Daar hoeft u van tevoren geen overleg over te voeren.

In een 1e gesprek kunt u nagaan of er sprake is van een klik met de mogelijke behandelaar en/of u voldoende vertrouwen in de persoon en de benadering van deze psycholoog hebt om door te gaan. Zo niet dan overleggen we over een oplossing. Na 1 of 2 (intake)gesprekken hebben we vaak wel duidelijk wat er aan de hand is, van welke diagnose we uit moeten gaan en wat mogelijkheden voor behandeling zijn. In een behandelplan wordt dit in (hopelijk begrijpelijke) taal samengevat en indien de inhoud in uw ogen kloppend, duidelijk en volledig is, vastgesteld. We overleggen of en in welke mate we de huisarts zullen informeren.

In het begin wordt er tevens een klachtenlijst aangeboden, die we tijdens of na de behandeling opnieuw zullen afnemen, zodat we veranderingen en hopelijk verbetering kunnen verduidelijken.

In overleg met u wordt bekeken of er sprake is voldoende vooruitgang en wanneer vermindering of beëindiging van gesprekken gewenst is. Bij afsluiting gaat er, indien jij dit akkoord vindt een afsluitend verslag naar de huisarts. 

 Standaard verwijsbrief

Locatie

De meeste behandelingen vinden plaats op onze hoofdlocatie. Soms is het beter voor uw herstel en de efficiëntie van de behandeling om op een andere plaats met uw behandelaar af te spreken. 

Inhoud

Uw behandeling bestaat, onder andere, uit persoonlijk contact met uw behandelaar. Deze bespreekt met u welke behandeling geschikt is voor u. 

Passende aanpak voor uw klachten

Wij hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met psychische aandoeningen. Er is altijd een passende aanpak voor uw klachten. Neem daarom gerust contact met ons op. Ook als u twijfelt of wij iets voor u kunnen betekenen. Ook kunnen uw familie en/of partner een beroep op ons doen.